Bleken

Onze tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. Het tandbeen heeft een bepaalde kleur en dikte die zorgt voor de kleur van de tand of kies. Nu mensen steeds langer hun gebit behouden, krijgen ook meer mensen te maken met verkleuring van het gebit. Door koffie, thee en andere voeding kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en eventuele gaatjes worden dan meer zichtbaar. Mondzorgcentrum De Parel biedt u de mogelijkheid voor het bleken van tanden.

Bleekmethode ZOOM
In de meeste gevallen kunnen tanden en kiezen tijdelijk witter gemaakt worden met bleekbehandelingen. In onze praktijk beschikken we over de revolutionaire bleekmethode van ZOOM. Deze methode maakt uw tanden tot wel 8 tinten witter binnen 45 minuten. Dit gebeurt met een natriumvrije short ARC lamp welke voor de beste resultaten zorgt. De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Dat is inclusief voorbereiding, nabehandeling door fluoride van het gebit en instructie. U loopt de praktijk uit met een prachtig wit gebit.

Zelf bleken met bleeklepel

Onveilige bleekproducten en -processen kunnen uw gebit en mond schaden. U kunt uw tanden het beste bleken onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist. Deze zal eerst uw gebitssituatie checken en dan een (digitale) afdruk van uw gebit maken. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende bleeklepel van zachte kunststof. Deze draagt u enkele uren per dag of een nacht met een blekende gel.

Wilt u graag wittere tanden? Neem dan contact op met onze praktijk en maak een intake afspraak.