Tanden bleken Oisterwijk

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk begrijpen we dat tanden bleken mogelijk vragen oproept. Onze deskundigen zorgen voor een zorgvuldige en professionele bleek ervaring. Lees hier verder voor meer informatie over onze methoden en aanpak voor het bleken van je tanden bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk.

Waarom tanden bleken?

Steeds meer mensen willen een stralend wit gebit, waardoor de vraag naar bleken steeds vaker wordt gesteld. Het aanbod om tanden te bleken is enorm: reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan je  gebit en mond. Daarom is het altijd belangrijk om jouw tanden te laten bleken bij een professionele tandarts.

Tanden bleken resultaat

Bleken is een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die tot doel heeft de kleur van de tanden te verbeteren en te verhelderen. Tanden en kiezen worden in de loop der jaren steeds donkerder van kleur. Dit komt onder andere door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken van tanden kan een optie zijn om verkleuringen en vlekken op het tandoppervlak te verminderen, waardoor een stralende glimlach ontstaat. Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk adviseert je over belangrijke punten om te overwegen:

Professioneel bleken versus thuis bleekmiddelen

Tanden bleken kan worden uitgevoerd in een tandartspraktijk door een professional, maar je  kunt ook thuis bleekmiddelen gebruiken onder begeleiding van jouw tandarts.

Soorten bleekmiddelen

De twee meest voorkomende soorten bleekmiddelen die worden gebruikt voor tanden bleken zijn waterstofperoxide en carbamideperoxide. Waterstofperoxide is sterker en kan snellere resultaten opleveren, terwijl carbamideperoxide geleidelijk wordt afgebroken tot waterstofperoxide en langere tijd wordt gebruikt, vaak ’s nachts.

Veiligheid

Tanden bleken is over het algemeen veilig, maar het kan bij sommige mensen tijdelijke gevoeligheid van de tanden en het tandvlees veroorzaken. Het is belangrijk om de instructies van jouw tandarts op te volgen en niet te veel bleekmiddel te gebruiken, omdat overmatig bleken schade aan het tandglazuur kan veroorzaken.

Effectiviteit

Niet iedereen komt in aanmerking voor tanden bleken. Het kan bijvoorbeeld minder effectief zijn bij mensen met bepaalde vormen van verkleuring, zoals interne verkleuring veroorzaakt door beschadiging van de tandzenuw of verkleuring. Bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk beoordelen wij of tanden bleken geschikt voor jouw specifieke situatie.

Gebitsreiniging

Veel verkleuringen op het tandoppervlak zijn eenvoudig te verwijderen door een van onze mondzorgprofessionals. Denk aan verkleuringen van eten, drinken of roken. Wij raden daarom altijd aan om met regelmaat langs te komen voor een professionele gebitsreiniging bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van de resultaten varieert afhankelijk van factoren zoals uw mondhygiëne, voedingsgewoonten (vermijd overmatig gebruik van koffie, thee, rode wijn, etc.) en eventuele rookgewoonten. De resultaten van tanden bleken zijn meestal niet permanent en kunnen na verloop van tijd vervagen. Je kunt echter periodieke onderhoudsbehandelingen overwegen om het resultaat te behouden.

Alternatieven

Als tanden bleken geen geschikte optie voor je is, zijn er alternatieven om je glimlach te verbeteren. Dit kan onder meer het gebruik van cosmetische tandheelkunde zoals porseleinen facings, tandheelkundige bonding (witte vullingen)of kronen omvatten. Bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk kunnen wij je adviseren over de beste optie voor jouw specifieke situatie.

Bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk vinden wij het belangrijk te overleggen voordat je een tandenbleek behandeling ondergaat. Wij kunnen je tanden evalueren, jouw verwachtingen bespreken en een behandeling aanbevelen die het beste bij jou past.

Zelf tanden bleken

Er zijn verschillende bleekmethoden die de mondzorgprofessional bij je kan toepassen. De meest voorkomende bleekmethoden die wordt uitgevoerd is het ‘zelf thuis bleken met bleeklepels’. Nadat je gebit gecheckt is, zal de mondzorgprofessional je adviseren wat de beste methoden voor jou is. 

Professioneel tanden bleken met bleeklepels thuis: voor deze methode neemt de mondzorgprofessional afdrukken of een digitale scan van je gebit om op maat gemaakte bleeklepels te maken. Je krijgt deze bleeklepels samen met een bleekmiddel met een lagere concentratie, die je thuis gedurende een bepaalde periode draagt. Dit gebeurt meestal enkele uren per dag of ’s nachts. Deze methode duurt meestal enkele weken voordat je de gewenste resultaten bereikt. Het voordeel is dat je de bleeklepels kunt hergebruiken als je in de toekomst jouw glimlach wilt opfrissen.

Tanden wit maken bij de tandarts

Professioneel tanden bleken bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk: dit is een methode waarbij de mondzorgprofessional een sterk bleekmiddel op jouw tanden aanbrengt en dit activeert met behulp van een speciale lichtbron of laser. Deze procedure wordt meestal in één of enkele bezoeken voltooid. Het voordeel van tanden bleken in Oisterwijk is dat het direct resultaat oplevert, waardoor je direct een wittere glimlach krijgt.

Voor- en nadelen van tanden bleken

Het bleken van tanden is een populaire optie voor een stralend gebit, maar het is belangrijk om zowel de voordelen als mogelijke nadelen te begrijpen. Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen van tanden bleken om in overweging te nemen:

Voordelen van tanden bleken bij Mondzorgcentrum De Parel

Professionele aanpak

Tanden bleken bij onze mondzorgprofessionals biedt de voordelen van een professionele aanpak. De mondzorgprofessionals hebben de juiste kennis, expertise en materialen om veilig en effectief tanden te bleken.

Op maat gemaakt plan

Een mondzorgprofessional kan een individueel behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en wensen. Ze kunnen rekening houden met factoren zoals de kleur van jouw tanden, de oorzaak van verkleuring en eventuele tandheelkundige aandoeningen die van invloed kunnen zijn op het professioneel tandenbleek proces.

Sterkere bleekmiddelen

Tandartsen hebben toegang tot sterkere bleekmiddelen die een sneller en intenser bleekresultaat kunnen opleveren in vergelijking met producten die in de winkel te koop zijn. Dit kan vooral handig zijn als je snel resultaat wilt zien.

Professioneel toezicht

Tijdens het bleekproces zal een tandarts het hele proces nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat het veilig en effectief verloopt. Ze kunnen eventuele ongemakken minimaliseren en mogelijke bijwerkingen beheren.

Nadelen van tanden bleken

Gevoeligheid

Tijdens het professionele tanden bleekproces kun je tijdelijke tandgevoeligheid ervaren, vooral als je gevoelige tanden hebt. Hoewel dit meestal van voorbijgaande aard is, kan het ongemak veroorzaken tijdens de behandeling.

Tijdelijke resultaten

Hoewel tanden bleken bij de mondzorgprofessionals effectieve resultaten kan opleveren, zijn deze resultaten meestal niet permanent. De duurzaamheid van het bleekeffect kan variëren, afhankelijk van factoren zoals jouw mondhygiëne, eet- en drinkgewoonten en het gebruik van kleurstof veroorzakende stoffen zoals koffie of tabak.

Het is belangrijk om met jouw mondzorgprofessional te praten over de voor- en nadelen van professioneel tanden bleken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen op basis van jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk kan je adviseren over de meest geschikte bleekbehandeling en mogelijke alternatieven als tanden bleken mogelijk niet geschikt is voor jou.

Tanden bleken kosten in Oisterwijk

Tanden bleken valt niet binnen de basisverzekering. Daarnaast vergoeden de meeste aanvullende tandartsverzekeringen de kosten niet, omdat het om een cosmetische behandeling gaat. Je kunt altijd bij jouw zorgverzekeraar informeren naar de voorwaarden. 

Zoek je een locatie voor je tanden bleken in Oisterwijk? Neem dan contact op met onze praktijk en maak een intake afspraak.