EMS Airflow

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk gebruiken we de Airflow Profylaxis Master van EMS, een geavanceerd apparaat dat op een comfortabele manier aanslag, plaque en tandsteen verwijdert.

Wat houdt de Airflow in?

De EMS Airflow is de nieuwste techniek op het gebied van gebitsreiniging. Het is een systeem dat tandplaque (ook wel biofilm genoemd) verwijdert door lauw water, lucht en laag abrasieve (korrelig) poeder te combineren. Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk wordt dit mengsel op de tanden en kiezen gesprayd, wat leidt tot een comfortabele reiniging. Daarnaast is de Airflow in staat om zonder moeite aanslag van koffie, thee, roken en rode wijn te verwijderen. Deze geavanceerde gebitsreiniging is ook geschikt voor cliënten met ontstoken/bloedend tandvlees, beugels, implantaten, kroon- en brugwerk, parodontitis en kinderen.

Ben jij geïnteresseerd in de EMS Airflow gebitsreiniging bij Mondzorgcentrum de Parel in Oisterwijk? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Bel ons op 013 52 153 62.

Guided Biofilm Therapie

GBT, oftewel Guided Biofilm Therapie, is een procedure waarbij met behulp van een kleurstof de plaque op de tanden zichtbaar wordt. Zowel de patiënt als de behandelaar kunnen duidelijk zien waar de plaque al voldoende is verwijderd en waar zich nog plaque bevindt. Op basis daarvan geven we bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk de patiënt instructies over het behoud van een gezonde mond.  

Reiniging Airflow bij Mondzorgcentrum de Parel in Oisterwijk

Vervolgens wordt de reiniging in Oisterwijk uitgevoerd met de Airflow, waarbij door middel van lauw water, lucht en poeder de plaque van het tandoppervlak wordt verwijderd. Dit mengsel wordt gesprayd op de tanden en kiezen, waardoor plaque en mogelijke aanslag van koffie, thee, roken of rode wijn worden verwijderd.

Na het gebruik van de Airflow wordt tandsteen, dat ontstaat wanneer plaque langere tijd op de tanden blijft, duidelijk zichtbaar. Vervolgens worden of ultrasone technologie en/of handinstrumenten gebruikt om het tandsteen te verwijderen. 

De ultrasone methode werkt met trillingen en maakt gebruik van “no pain” technologie, waarbij het apparaat de trillingen aanpast op basis van de aanwezigheid van tandsteen voor optimaal comfort voor de patiënt. Bij Mondzorgcentrum de Parel in Oisterwijk doen we er alles aan om de behandeling soepel te laten verlopen. Echter kan het voorkomen dat de behandeling in sommige gevallen niet geheel pijnloos uitgevoerd kan worden. 

Preventie Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk

Preventie met de Airflow is erg belangrijk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Tandplaque en tandsteen zijn belangrijke oorzaken van gaatjes, bloedend tandvlees en parodontitis. Bovendien vergroot parodontitis het risico op systemische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsstoornissen, artritis en diabetes. 

Regelmatige mondhygiëne, in combinatie met professionele behandelingen, draagt bij aan het beheersen van deze problemen en bevordert een betere mond- en systemische gezondheid.

Heb jij interesse in de behandeling met de EMS airflow of wil je meer informatie? Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk helpen we je graag. Neem hier contact op of bel ons op 013 52 153 62.