HOE GEZOND IS JOUW MOND?

Hoe gezond is jouw mond?

Steeds meer mensen bezoeken de mondhygiënist. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2014 nog maar 28 procent van de 12-plussers naar de mondhygiënist ging, in 2018 was dat al gestegen naar 36 procent. Toch valt daar nog heel wat te winnen. Maar waarom zou je eigenlijk naar de mondhygiënist gaan?

Een gezonde mond, een gezond lijf

De mondhygiënist richt zich op het voorkomen van gaatjes, tandplak en ongezond tandvlees. Wat veel mensen niet weten is dat een goede mondgezondheid, ook zorgt voor een goede algemene gezondheid. Immers, de mond is een belangrijk onderdeel van je lichaam: alles gaat door je mond naar binnen.

Minder angst voor de tandarts

Een andere reden om naar de mondhygiënist te gaan, is angst voor de tandarts. De mondhygiënist is vaak net wat minder eng. Als je bang bent voor de tandarts, en toch benieuwd bent hoe het ervoor staat met je mondgezondheid, begin dan eens met een bezoekje aan de mondhygiënist. Met onze expertise en de nieuwste materialen, kunnen we je goed helpen. Zo kun je eens verkennen of een bezoekje aan de tandarts toch niet de moeite waard is.

Het allerbelangrijkste ben jij

De mondhygiënist kijkt hoe je mond erbij staat. Je kunt als leek tenslotte vaak moeilijk zelf bepalen hoe het gaat met je tandvlees en of je gaatjes hebt. Samen bekijken we hoe gezond – of ongezond – jouw mond is en samen stellen we een plan op. Het staat je vervolgens vrij dit plan op te volgen of niet. Het allerbelangrijkste ben je zelf. Wij kunnen niets zonder jouw hulp! Jij moet de mondhygiëne elke dag bijhouden. Wij helpen je met onze kennis en kunde om een beter idee te krijgen over de gezondheid van je eigen mond.

Wist je dat…

Je kunt de mondhygiënist bezoeken zonder verwijzing. Tot 18 jaar worden de kosten voor de mondhygiënist vergoed vanuit de basisverzekering, voor verzekerden van 18 jaar of ouder worden de kosten vergoed via een aanvullende verzekering. In geen van de gevallen gaat dat dat ten koste gaat van je eigen risico.

Nog even dit

Niet iedereen mag zich zomaar mondhygiënist noemen. Het beroep is geregeld in de Wet op Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Mondhygiënist is een beschermde titel die alleen gevoerd mag worden door personen met een hbo-diploma Mondzorgkunde of Mondhygiëne. Mondhygiënisten kunnen door bijscholing hun kennis en vaardigheden uitbreiden. In het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM) worden de deskundigheid en vaardigheden van de mondhygiënisten geregistreerd. Om in dit register ingeschreven te zijn, moet je in het bezit zijn van de juiste diploma’s en je inzetten voor een goede, professionele uitoefening van hun beroep.

Stralende glimlach?

Ook weer zin in een stralende glimlach? Bezoek gewoon een keer de mondhygiënist en laat ons je helpen je mondgezondheid te ontdekken. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken.