Implantaat Oisterwijk

Vind je ook dat een mooi, gezond en functioneel gebit erg belangrijk is? Bij Mondzorgcentrum De Parel zijn we ons bewust van de vragen en overwegingen die het plaatsen van implantaten met zich mee kan brengen.

Wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat jij een gebit krijgt waar je opnieuw blij en trots op kunt zijn. Lees verder voor meer informatie over het plaatsen van implantaten in Oisterwijk en ontdek hoe wij je kunnen helpen met een stralend gebit.

Contact

Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies over jouw mogelijkheden!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Bovendien wordt het implantaat gemaakt van titanium, omdat dit materiaal niet door het tandvlees en menselijk lichaam wordt afgestoten.

Zo kan het implantaat zich volledig nestelen en binden met het huidige tandvlees. Dit zorgt ervoor dat het je een gevoel van natuurlijke tanden geeft.

Zo kun je zonder problemen weer een hap van jouw appel nemen!

tand-implantaat-moergestel

Implantaat plaatsen in Oisterwijk

Consult implantaat oisterwijk

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk begint het proces van een implantaat plaatsen met een grondige voorbereiding. Hier is een overzicht van de stappen die je kunt verwachten:

  1. Het plaatsen van een implantaat begint met een consult bij de tandarts-implantoloog. Hij zal een overzichtsröntgenfoto maken van jouw gebit, waarbij jouw gehele kaak in beeld wordt gebracht.
  2. Na het maken van de overzicht röntgenfoto, volgt een mondonderzoek. Samen met de tandarts-implantoloog worden vervolgens de mogelijkheden en de voor- en nadelen besproken.
  3. Je kunt hierna een afspraak maken voor het daadwerkelijk plaatsen van het implantaat.

Denk je dat het plaatsen van een implantaat jou een mooier gebit kan geven?  Maak dan een afspraak voor een intake  bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk. Bel 013 52 153 62 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over jouw mogelijkheden.

Proces implantaat plaatsen in Oisterwijk

Het plaatsen van een implantaat is een vrij eenvoudige procedure. De plek waar het implantaat komt, wordt verdoofd. Op het moment dat de verdoving is ingewerkt, zal de tandarts-implantoloog beginnen met het plaatsen van het implantaat. 

Allereerst maakt de tandarts een klein sneetje in het tandvlees waardoor het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens boort hij een klein gaatje in het kaakbot waarin het implantaat wordt geplaatst.

Na het plaatsen van het implantaat zal het worden gesloten door middel van een hechting, waardoor het tandvlees het implantaat omsluit. Dit zal ervoor zorgen dat het implantaat volledig kan ingroeien in het kaakbot. De hechting kan na ongeveer één week worden verwijderd, tenzij er gebruik wordt gemaakt van een oplosbare hechting

Zorg dat je twee tot drie dagen na plaatsing van het implantaat, geen grote inspanningen levert. Vermijd tillen en sporten. Houd daarnaast jouw gebit goed schoon met de gegeven instructies.

Helingsproces implantaat Oisterwijk

Het kost tijd voordat het implantaat verbindt met het tandvlees en dat jouw gebit heelt. Dit proces varieert van zes weken tot zes maanden.

De tijd die het implantaat nodig heeft om te helen en zich te verbinden met jouw tandvlees is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om jouw gebit goed te blijven verzorgen, niet te roken en alcohol te vermijden. Bij een schoon en goed onderhouden gebit zal het helingsproces minder lang duren.

De nieuwe tand plaatsen

Wanneer het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot dient er een vervolgafspraak gemaakt te worden om de kroon op het implantaat te plaatsen. Tijdens deze vervolgafspraak maakt de tandarts onder verdoving opnieuw een klein sneetje in het tandvlees, dat over het implantaat gegroeid is, om het implantaat zichtbaar te maken. Hier zal jouw kroon op bevestigd worden.

De kroon op het implantaat wordt ontwikkeld  in een tandtechnisch laboratorium en is van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarbij nemen we uiteraard jouw wensen in overweging en kijken we naar jouw tandkleur om zo een bijpassende tand te maken.

Uitleg/advies Tandarts Oisterwijk

Nazorg van een implantaat Oisterwijk

Nadat het implantaat bij jou is geplaatst, is het van groot belang om jouw gebit goed te blijven verzorgen. Dit zorgt namelijk voor een lange levensduur van het implantaat.

Denk je dat het plaatsen van een implantaat jou een mooier gebit kan geven?  Maak dan een afspraak voor een intake  bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk. Bel 013 52 153 62 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over jouw mogelijkheden.

Voor- en nadelen van een implantaat

Het plaatsen van een implantaat brengt voor- en nadelen met zich mee. We hebben de belangrijkste even op een rijtje gezet:

Voordelen

  • Geen beschadiging aan omliggende tanden
  • Voelt aan als een echt gebit
  • Opnieuw een stralende lach 
  • Het is een veilige en betrouwbare behandelmethode
  • Een implantaat is niet vatbaar voor zenuwontsteking of cariës (gaatjes)

Nadelen

  • Bij slechte mondhygiëne kunnen ontstekingen ontstaan
  • Zeer klein risico dat het implantaat niet goed vastgroeit in kaakbot
implantaten-moergestel

kronen-moergestel

Vergoeding implantaat Oisterwijk

In Nederland is er over het algemeen geen vergoeding beschikbaar vanuit het basispakket van een zorgverzekering. Je krijgt alleen de kosten van de behandeling vergoed indien je in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkundige zorg. Als je van de verzekeraar een vergoeding wil krijgen komt dit waarschijnlijk uit een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor altijd eerst de verzekeraar en bekijk jouw verzekeringspolis.

Wettelijk eigen risico

In Nederland is een vast eigen risico vastgesteld voor de zorgverzekeringen.

Is een implantaat ook mogelijk bij mij?

In principe kan bij elke volwassene een implantaat geplaatst worden. Wel is voldoende kaakbot belangrijk voor de plaatsing ervan. Bij onvoldoende kaakbot kan vaak met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Op het moment dat je nog jouw eigen tanden en kiezen hebt, is het verder van belang dat het tandvlees hieromheen gezond is.

Als dit niet het geval is, moet je hier eerst iets aan doen, zoals een gebitreiniging bij de mondhygiënist. Met behulp van Met behulp van röntgenfoto’s kunnen we bepalen of implantaten bij jou kunnen worden toegepast.

De kans van slagen van de implantaat

De kans van slagen bij het plaatsen van een implantaat is erg groot. Door vooraf goed onderzoek te doen, houden we de kans op complicaties minimaal.

Daarnaast is het mogelijk dat er, na het plaatsen van het implantaat, zich enige vorm van ongemak voordoet. Voorbeelden hiervan zijn napijn of zwellingen rondom het implantaat. Deze ongemakken verdwijnen echter na verloop van tijd vanzelf.

Zeer zelden integreert een implantaat niet goed met het gebit en moet het daarom worden verwijderd. Roken vergroot de kans hierop.

Verzorging van het implantaat

Het is van groot belang om het implantaat hygiënisch te onderhouden net als de rest van jouw gebit. Verzorg het implantaat alsof het jouw eigen tand/kies is. Gebruik hierbij dus gewoon jouw tandenborstel en zorg dat je regelmatig flost.

Ons aanraden is om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak te maken met jouw tandarts en mondhygiënist. Een mondhygiënist kan je met goed en duidelijk advies ondersteunen in het reinigen en onderhouden van jouw gebit.

Waarom implantaten laten plaatsen bij Mondzorgcentrum De Parel

Mondzorgcentrum De Parel is een moderne en gecertificeerde tandartsenpraktijk. Door de jaren heen heeft zich een team met specialisten gevormd bij Mondzorgcentrum De Parel.

Daarnaast bieden wij de nieuwste high-tech tandheelkunde en zijn wij op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Iedere cliënt heeft andere wensen, behoeften en natuurlijk een ander gebit. Graag geven wij je een persoonlijk en op maat gemaakt advies over de mogelijkheden.

Ben je benieuwd hoe Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk jou kan helpen? Maak dan nu een afspraak via 013 52 153 62 of vul het formulier in.

Veelgestelde vragen

Het doet geen pijn. Bij een normale behandeling gebruiken we plaatselijke verdoving, waardoor je niet meer merkt dan bij een normale tandheelkundige ingreep.

Ja, roken heeft absoluut een slecht effect op het helen, plaatsen en verbinden van het implantaat. Het zorgt er namelijk voor dat het tandvlees is beschadigd en zo minder snel heelt.

Meestal duurt de verdoving langer dan de ingreep, waardoor je de eerste paar uur na het bezoek nog geen gevoel hebt in jouw mond.  Zolang je mond nog verdoofd is, moet je voorzichtig zijn met het drinken van warme dranken. Aangezien je immers niet kunt voelen of dit nog te heet is.

Eet in de eerstvolgende dagen geen harde dingen.

Het is belangrijk de wond, die ontstaan is bij de behandeling, goed geneest. Dit betekent dat je de wond moet laten rusten en niet te hard moet spoelen.

Na het plaatsen van implantaten raden we je aan dat je twee tot drie dagen na de behandeling geen grote inspanningen levert. Vermijd zwaar tillen en sporten.

Luister goed naar jouw gevoel, want iedereen is anders. De een heeft meer tijd nodig om te genezen dan de ander. Het is raadzaam om dit met de tandarts te bespreken.

De totale duur van het traject kan variëren van drie tot acht maanden. Dit is afhankelijk van het eigen herstelvermogen en of het gaat om de boven- of onderkaak. Het implanteren zelf duurt ongeveer 30-60 min of langer bij meerdere plaatsingen.

In de onderkaak functioneert 98% van de implantaten na tien jaar nog naar behoren. Bij de bovenkaak is dit iets minder en zit het rond de 95%.

Nieuwe cliënt bij Mondzorgcentrum de parel

Ben je geen cliënt bij Mondzorgcentrum De Parel? Geen probleem. Wanneer je nieuw bent bij Mondzorgcentrum De Parel kun je een eerste afspraak inplannen via 013 52 153 62 of vul het formulier in!

Afspraak maken implantaat oisterwijk

Direct een afspraak maken met de tandarts implantoloog? Dat kan online middels het formulier of telefonisch via 013 52 153 62.