Kindertandheelkunde oisterwijk

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk staat de zorg voor kinderen centraal.

Binnen de kindertandheelkunde streven we er niet alleen naar de mondgezondheid van kinderen te bevorderen, maar ook om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen tijdens hun tandartsbezoeken.

Onze focus ligt op het behandelen van tandheelkundige problemen en het creëren van een positieve ervaring.

Tandarts voor kinderen oisterwijk

Bij Mondzorgcentrum De Parel besteden wij extra zorg en aandacht aan kinderen. Wij richten ons op het bevorderen van een goede mondgezondheid bij kinderen en het behandelen van tandheelkundige problemen die specifiek zijn voor de kindertijd. Door de juiste benadering in de kindertandheelkunde kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Het is tenslotte van het grootste belang dat een bezoek aan de tandarts voor een kind leuk is en leuk blijft.

kindertandheelkunde

Kindvriendelijke omgeving bij Mondzorgcentrum de Parel Oisterwijk

In onze praktijk hebben we een kindvriendelijke omgeving gecreëerd zodat de kinderen op hun gemak worden gesteld. Zo zijn er altijd leesboekjes aanwezig.

Wij leggen sterk de nadruk op preventie, waarbij we minimaal twee keer per jaar controles en een professionele gebitsreiniging met poetsinstructie aanmoedigen. Zo kunnen tandheelkundige problemen worden voorkomen of in een vroeg stadium worden gedetecteerd. Daarnaast kunnen onze mondzorgprofessionals, gespecialiseerd in kindertandheelkunde advies en instructies geven over goede mondhygiëne, voeding en fluoridegebruik. Via (angst)coaching kunnen we jouw kind geruststellen, het vertrouwen winnen en een behandeling in begrijpelijke taal uitleggen. Wij hopen hiermee een positieve kindertandheelkundige ervaring te bevorderen die hen helpt om een goede mondhygiëne te behouden gedurende hun leven.

Wil je meer informatie over kindertandheelkunde bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk? Neem dan hier contact op of maak direct een afspraak.

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk vinden we het belangrijk om al van jongs af aan bezig te zijn met kindertandheelkunde. Neem jouw kind het liefst mee naar de halfjaarlijkse controle als het eerste tandje doorkomt. Dit bezoek aan de praktijk zit in de basisverzekering en is voor iedereen verzekerd tot 18 jaar zonder eigen bijdrage en eigen risico bijbetaling. Dus al ga jijzelf, als ouder, niet naar de tandarts of heb je geen tandartsverzekering? Jouw kind komt gewoon in aanmerking voor deze methode, ook zonder extra tandartsverzekering. Hieronder volgen enkele behandelingen die vanuit de basisverzekering worden vergoedt voor kinderen tot 18 jaar:

  • Controles bij de tandarts
  • Gebitsreiniging
  • Fluoridebehandelingen
  • Sealen van kiezen
  • Vullingen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Tandextracties
  • Tandvleesbehandelingen

Het is belangrijk om te weten dat er soms bij kindertandheelkunde behandelingen sprake kan zijn van eigen bijdragen. Dit zijn kosten die jij zelf moet betalen bovenop de vergoeding vanuit de basisverzekering. Daarnaast kunnen er limieten gelden voor de vergoeding van bepaalde behandelingen.
Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk vinden wij het raadzaam om contact op te nemen met de zorgverzekeraar van jouw kind om specifieke informatie te verkrijgen over de vergoedingen en dekkingen. Zij kunnen jou voorzien van gedetailleerde informatie over de voorwaarden, beperkingen en eventuele eigen bijdragen die bij kindertandheelkunde van toepassing kunnen zijn.

Wil je meer informatie over kindertandheelkunde bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk? Neem dan hier contact op of maak direct een afspraak.

Kindertandheelkunde bij Mondzorgcentrum De Parel Oisterwijk

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk maken we gebruik van de Gewoon Gaaf methode. Door deze methode te volgen, kunnen ouders samen met hun kind een gezond gebit behouden onder begeleiding van de tandarts.  De nadruk ligt op het ontwikkelen van goede mondverzorging gewoonten die een leven lang meegaan. Bij Mondzorgcentrum De Parel wordt deze methode actief ingezet om kinderen te helpen hun gebit gewoon gaaf te houden. Lees hieronder verder over deze methode.

Gewoon gaaf methode

Gewoon Gaaf is een cariëspreventie methode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder gaatjes kan leiden. Dit kan door een speciale methode die een tiental jaar geleden in Denemarken is gestart. In Nederland heeft deze methode de naam ‘Gewoon Gaaf’ gekregen. Met deze methode wordt per individueel kind bekeken wat de kans is op gaatjes en tandvleesproblemen. Per kind stelt de tandarts, preventie-assistent of mondhygiënist een plan op om gebitsproblemen te voorkomen. Dit plan wordt natuurlijk ook met het kind en ouder goed doorgenomen.

En wie dit plan goed volgt, zal minder gaatjes hebben en een ‘Gewoon Gaaf’ gebit behouden. Super gaaf, toch!

Wil je starten met het Gewoon Gaaf programma bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk voor jouw kind? Bel dan naar 013 52 153 62 of maak direct een afspraak online.

Wil je meer weten over het Gewoon Gaaf programma? Op de site van het Ivoren Kruis vind je alles wat je moet weten over dit programma voor kinderen.