Tandarts Oisterwijk gezocht? Full-service praktijk Mondzorgcentrum De Parel staat tot je dienst wanneer je op zoek bent naar een tandarts in Oisterwijk. Wij staan klaar om jou te voorzien van uitgebreide tandheelkundige zorg, van periodieke controles tot gespecialiseerde behandelingen.

Controle tandarts Oisterwijk

Het is belangrijk om ten minste twee keer per jaar jouw  gebit te laten controleren door een tandarts. Bij een bezoek aan Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk controleert de tandarts je tanden en jouw tandvlees om te kijken of het nog gezond is.

Slecht poetsen kan resulteren in gaatjes. Gaatjes kunnen resulteren in onherstelbare schade. Goede mondzorg is daarom belangrijk voor het behoud van je tanden en kiezen. Onze tandartsen & mondhygienisten kunnen er samen met jou voor zorgen dat jouw gebit gezond blijft.

Algemene tandheelkunde omvat alle behandelingen die ervoor zorgen dat jouw gebit gezond blijft. Dit zijn vooral basisbehandelingen. Naar aanleiding van een mondonderzoek geeft de tandarts advies over de behandelingen die ervoor zorgen dat je een mooi en gezond gebit behoudt.

Gebitsproblemen voorkomen bij tandarts oisterwijk

Het is belangrijk om tussen de tandartsbezoeken goed te zorgen voor je tanden en tandvlees. Tandplak is een probleem wat terug blijft komen, maar dit is goed onder controle te houden door regelmatig jouw tanden te poetsen en te stoken of te ragen. Hieronder staan een paar tips om mond goed te verzorgen.

– Poets minimaal twee keer per dag jouw tanden. Tandpasta met fluoride wordt aangeraden.
– Gebruik stokers of ragers dagelijks voor jouw tanden.

Het is belangrijk om regelmatig jouw gebit te laten controleren door een tandarts om problemen en klachten te voorkomen. Een aantal voorbeelden van onze veelvoorkomende algemene behandelingen zijn: Periodieke controle, verstandskies trekken, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling en mondhygiëne.

Uitleg/advies Tandarts Oisterwijk

Ga naar tandarts Oisterwijk bij klachten zoals:

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk vinden we het van groot belang om jouw gebit te laten controleren door mogelijke problemen en klachten tijdig te identificeren en te behandelen. Wij staan klaar voor verschillende klachten:

Gaatjes

De tandarts controleert jouw gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor het optimaal onderhouden van je gebit. De mondhygiënist helpt je bij het optimaal onderhouden van jouw mondhygiëne en het daarmee verminderen van het risico op gaatjes. De tandarts controleert jouw gebit en lost gebitsproblemen op. Heb je last van gaatjes? Maak dan een afspraak zodat onze tandartsen jouw klachten kunnen verhelpen. Je kunt ons bellen op 013 52 153 62

Tandplak

Tandplak is een laagje bacteriën dat zich ophoopt op je tanden en tandvlees. Het is de grootste oorzaak van gaatjes. De bacteriën die in het tandplak zitten produceren zuren, en deze zuren tasten de glazuurlaag op jouw tanden aan. Deze aantasting leidt op den duur tot een afname van het glazuur in de tand. Hierdoor kan het oppervlak van je tand beschadigen waardoor er een gaatje ontstaat.

Tandsteen

Wanneer tandplak te lang niet wordt verwijderd, verhardt dit zich. Dit resulteert in tandsteen. Tandsteen is een harde kalklaag wat zich ophoopt op jouw tanden. Het is erg ruw en houdt hierdoor makkelijk etensresten vast. Dit kan resulteren in verkleuringen van je tanden en gaatjes. Daarnaast veroorzaakt het ontstekingen in je tandvlees. Ook kan tandsteen zorgen voor een slechte adem. Er zijn dus redenen genoeg om de ophoping van tandsteen te voorkomen.

Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak

Bij een slechte adem heb je vaak een metaalachtige en zure smaak in de mond. De oorzaak hierachter zijn de bacteriën die zich in de diepe groeven achter op de tong nestelen.

Door het poetsen van de tanden met een tandenborstel en het reinigen van de tong met een tongreiniger kan je dit voorkomen. Ook het gebruik van tandenstokers en ragers dragen bij aan het onderhouden van een goede mondhygiëne. Zo voorkomt u dat de bacteriën zich kunnen nestelen en daarmee een slechte adem of vieze smaak veroorzaken. De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist die u advies geeft over hoe u uw mondhygiëne het best kan onderhouden.

Gevoelige tanden

Een goede mondhygiëne kan de gevoeligheid van de tanden voorkomen. Bij het poetsen is het belangrijk dat je niet te veel kracht zet en vermijd dat het tandvlees ontstoken raakt. Hierdoor vermindert de kans op gevoelige tanden aanzienlijk. Om dit te bereiken is het van belang dat je dagelijks alle tandplak van en tussen jouw tanden en kiezen verwijdert. Dit doe je door tweemaal per dag je tanden te poetsen met een fluoridetandpasta. Poets zorgvuldig jouw tanden voor 2 minuten, let er hierbij op dat je niet te veel kracht zet en gebruik maakt van een zachte tandenborstel. Reinig ook dagelijks de ruimten tussen de tanden met tandenstokers of ragers. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van speciale tandpasta’s die bijdragen aan de vermindering van tandhalsgevoeligheid.

Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk vinden we het belangrijk om klachten te voorkomen en je mondgezondheid te waarborgen. Heb je last van tandheelkundige klachten of maak je je zorgen over de gezondheid van je gebit? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 013 52 153 62

gezond gebit

Zijn jouw tanden en tandvlees gezond en wel? Dan duurt een bezoek aan je tandarts meestal helemaal niet lang. De tandarts voert een controle uit en indien nodig, zullen jouw tanden grondig gereinigd worden. Wil je weten hoe je jouw gebit zo gezond mogelijk kan houden? Maak dan een afspraak bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk en wij leggen uit hoe je jouw gebit gezond en sterk kunt houden.
Wij raden aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met jouw tandarts en mondhygiënist. De tandarts controleert je gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor een grondige reiniging van jouw tanden, kiezen en tandvlees. Bovendien geven onze specialisten advies over de verzorging van jouw mond. Maak direct een afspraak in onze moderne tandartspraktijk in Oisterwijk centrum.

Periodieke controle tandarts oisterwijk

Een periodieke controle zorgt ervoor dat je gebit in goede gezondheid blijft. Daarnaast is het ook goed voor je algemene gezondheid. Gemiddeld duurt de behandeling ongeveer een kwartier en is de behandeling geheel pijnloos. Wanneer je een periodieke controle laat uitvoeren door Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk profiteer je van diverse voordelen. 

Naast de algemene controle kunnen wij ook extra verrichtingen uitvoeren. Extra verrichtingen kunnen onder andere zijn: het maken van röntgenfoto’s en het verwijderen van tandsteen. Door je gebit periodiek te laten controleren voorkom je problemen waardoor je de kans op dure behandelingen verkleind.

Gaatjes vullen Oisterwijk

Op het moment dat je een gaatje hebt, moet deze zo snel mogelijk gevuld worden. Als je te lang wacht met het laten vullen van het gaatje, gaat je tand of kies steeds meer pijn doen. Wij raden je daarom aan zo snel mogelijk een afspraak te maken bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk.

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Het vullen van een gaatje gebeurt in drie stappen: constatering, boren en vullen. We lichten de stappen hieronder voor je uit.

In de eerste stap wordt het gaatje geconstateerd. Onze tandartsen kunnen een gaatje al in een heel vroeg stadium herkennen. Nog ver voor een gaatje pijn gaat doen. Een gaatje doet namelijk pas pijn wanneer hij zich in een vergevorderd stadium bevindt. Door je gebit regelmatig te laten controleren, kun je pijnlijke en dure behandelingen voorkomen. Op het moment dat de tandarts een gaatje constateert, geeft hij je advies over de mogelijkheden voor het vullen van het gaatje. Je kunt ervoor kiezen om het gaatje te laten vullen met verdoving, maar ook voor een behandeling zonder verdoving.

De volgende stap in het proces is boren. Indien je voor een verdoving gekozen hebt, krijg je een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied. Vervolgens gaat de tandarts aan de slag. De tandarts boort eerst het tandbederf weg, zodat het gaatje goed zichtbaar wordt en zuur en bacteriën zich niet meer kunnen uitbreiden.

Vervolgens wordt het gaatje gevuld met een composietvulling. Dit is een witte vulling. Het vullen zelf doet geen pijn en als de verdoving is uitgewerkt, voel je ook geen napijn. Na afloop van de behandeling kun je ook direct weer drinken en eten. Gemiddeld duurt het 30 minuten om een gaatje te vullen.

Verstandskies trekken tandarts Oisterwijk

Op het moment dat je last hebt van jouw verstandskies, kan het zijn dat deze moet worden getrokken door een deskundige tandarts. De pijn kan worden veroorzaakt doordat de kies op de kaak drukt of doordat de kies door te weinig ruimte in de mond, scheef groeit. In het laatste geval is het verstandig om de kies te laten trekken. Het is bij pijn altijd verstandig om langs te komen bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk en je te laten adviseren door een van onze tandartsen.

Hoe wordt een verstandskies getrokken?

Het verwijderen van een verstandskies is onder te verdelen in 3 stappen: foto’s maken, kies verwijderen en de nabehandeling. Bij Mondzorgcentrum De Parel in Oisterwijk leggen we graag de stappen voor je uit:

Als je last hebt van je verstandskies, dan maakt de tandarts eerst een foto. Hij controleert dan of de kies scheef groeit. Indien dat zo is, dan moet de verstandskies waarschijnlijk getrokken worden. Wanneer het tandvlees al ontstoken is of de verstandskies te diep in het tandvlees ligt, word je doorverwezen naar de kaakchirurg.

In de tweede stap wordt de verstandskies getrokken. Als eerst krijg je een verdoving om de behandeling met zo min mogelijk pijn te laten verlopen. Daarna zal de tandarts het tandvlees opzij schuiven en ruimte maken om de kies te kunnen verwijderen. Hij beweegt de kies een beetje, waardoor hij de kies in de meeste gevallen in één keer kan trekken. Vervolgens hechten we de wond en plaatsen we er een gaasje op. Hier moet je 30 minuten goed op bijten. Het laten weghalen van een verstandskies duurt gemiddeld 15 minuten.

De verdoving werkt nog een tijdje na, maar neem een uur voor de behandeling een paracetamol. Een paar uur na de behandeling werkt de verdoving niet meer. Dan komt de pijn terug en raden we je aan om eventueel nog een pijnstiller in te nemen. De dag van de behandeling mag je je mond niet spoelen, omdat het bloed in de wond nog niet gestold is. De buitenkant van de wang mag u koelen om een zwelling tegen te gaan. Daarnaast mag je al wel drinken en je tanden poetsen.

Wortelkanaalbehandeling Oisterwijk

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling bij tandarts oisterwijk?

Een wortelkanaalbehandeling voeren we uit in een aantal stappen, en verspreiden we wanneer nodig over twee afspraken. Dit doen we zodat de behandeling zo aangenaam mogelijk verloopt. Wanneer er meerdere afspraken nodig zijn, dan proberen we die zo dicht mogelijk op elkaar te plannen. We adviseren om jouw tanden of kiezen tussen de afspraken door zo min mogelijk te belasten.

Bij de eerste afspraak maken we een röntgenfoto van je gebit. Hiermee kunnen wij zien hoe de wortels in jouw kaakbot liggen. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving toegediend, om te zorgen dat je geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Daarna verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel door een kleine opening te maken in de tand. De volgende stap is het reinigen van de wortelkanalen. Als dit gebeurd is, gaan we aan de slag met vijlen en bereiden we de kanalen voor op de nieuwe vulling.

Als we de complete wortelkanaalbehandeling in één afspraak kunnen uitvoeren, dan krijg je een permanente vulling. Heb je toch een tweede afspraak nodig? Dan plaatsen we een tijdelijke vulling die in de volgende afspraak vervangen wordt voor de permanente vulling.

Bij de 2e afspraak haalt de tandarts de tijdelijke vulling eruit. Vervolgens wordt de blijvende vulling geplaatst. Die bestaat uit cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Om het wortelkanaal goed én stabiel af te sluiten, schuiven we een stift in het cement die tegen de kanaalwand drukt. Nu het wortelkanaal is afgesloten, kan het genezen.

Nieuwe patiënten tandarts oisterwijk

Heb je nog geen tandarts in Oisterwijk? Mondzorgcentrum De Parel neemt nieuwe patiënten aan! Bij je eerste bezoek wordt jouw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van jouw gebit. Als jij nieuw bent bij Mondzorgcentrum De Parel kun je een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met Mondzorgcentrum de Parel in Oisterwijk? Dat kan online via de contact pagina. Daarnaast kun je een afspraak maken door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak annuleren

Je kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Mondzorgcentrum De Parel. Ben je te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.